Ajdin  Kulla ka kryer shkollimin fillor në Korçë, në vijim në shkollën e Harri Fulltz-it e më pas në Normalen e Elbasanit për degën e mësuesisë. Ai u dënua me pushkatim në vitin 1945, për shkak se i ati ka qenë përkrahës i mbretit Ahmet Zogu.

Bashkëvuajtësit e tij kujtojnë që kur e morën për ta pushkatuar, Ajdini u tha “Amanet Shqipërinë”.

U pushkatua në Bilisht, bashkë me xhaxhanë e tij, Gani Kulla dhe disa të dënuar të tjerë.

Source: Libri “Jo gjithë të vdekurit prehen në paqë” me autor Pellumb Kulla.
Please complete the required fields.
Mbyll formen

Please select your image(s) to upload.