9 March, 2023
Home Revolt

Revolt

blank

Kryengritja e Zhapokikës

Ishte ndër lëvizjet e para të forta antikomuniste në Jug të vendit, me organizim të mirë, ideale të forta, betim para flamurit dhe vendosmëri kundër pushtetit komunist. Frymëzimin nuk e kishin nga elementë të veçantë, por të gjithë anëtarët...
blank

Revolta e burgut të Spaçit

Nisi si një incident i vogël mes një të dënuari dhe gardianit të Burgut të Spaçit, por përfundoi me revoltën e thuajse të gjithë të burgosurve, duke shkaktuar tronditje të fortë për institucionet e sigurisë dhe drejtuesit e qeverisë...
NDIHMO