7 March, 2023
Home 2019 April

Monthly Archives: April 2019

blank

Hodo Habibi/ Togeri komunist që terrorizoi Mirditën, me përdhunime dhe rrahje çnjerëzore

Sipas dëshmive të njerëzve që i kanë jetuar, vitet e para të diktaturës në Shqipëri janë të mbushura me ngjarje terrorizuese dhe krime çnjerëzore,...
blank

Skaneri i Komitetit Qendror: “Aranit Çela ka të kalueme dëfrimesh…”

Seksioni i kuadrit në Komitetin Qendror të PKSH, kishte një praktikë pune që skanonte gjithë veprimtarinë e drejtuesve në gjithë sektorët e pushtetit. Puna...
blank

Age Mirash Ndoja: Si i mbijetuam urisë, tifos e dizanterisë në kampin e Tepelenës

“Pal, nuk po të sheh ma nëna”, ishte fjala e fundit që tha Rina Mirakaj, kur u nda nga jeta. Iku nga kjo botë...
blank

“Kafe e duhan për mortin e nënës, në burgun e Spaçit”

Historia e dhimbshme e Zenel Dragut, 16 vite burg nëpër kampet e diktaturës. Lutja e nënës për një përqafim që kurrë nuk ndodhi…“Ti do...
blank

Musa Çapani: Ju rrëfej tmerrin në kampin e internimit në Kamëz

“Një ditë prej ditësh, Jani u përkeqësua dhe nuk e dëgjuam më kitarën e tij. Dëgjova lajmin se Jani vdiq. Të nesërmen, të gjithë...
blank

Jörg Lüer/ “Në Shqipëri, mungoi ndjekja penale për krimet e komunizmit”

Polarizim, gjuhë denigruese në Shqipëri, në debatin për përballjen me të shkuarën. E dimë se kur viktimat rrëfejnë historitë e tyre, stresohen shkaktarët e...
blankvideo

Muhamer Kape/ Presionet dhe torturat e Sigurimit për të na bërë spiunë

“I japin ultimatum... një ditë, dy ditë, tre ditë. Edhe atij i kishin bërë tortura, që edhe kurrizin ia kishin djegur me shufrën e...
blank

Nurie Koculi/ Si u dënua 24-vjeçarja me "grupin" e Musine Kokalarit

“Bëmë grevë urie kur e transferuan Musine Kokalarin në burgun e Burrelit... 11 ditë nuk hëngrëm, as pimë... por ata na çuan në birucat...
blank

Shtylla në oborrin e Sigurimit të Shtetit/ Si u torturua Át Zef Pllumi

Vuajtjet e At Zef Pllumit, kolegëve dhe të njohurve të tij, në dhomat e Sigurimit të Shtetit dhe paraburgim. Torturat që i bënin njerëzit...
blank

Visar Zhiti: Me djallin nuk mund të dialogohet

Kur përshkroi vitet e ferrit, Visar Zhiti dëshironte të tregonte vetëm të vërtetën e tij, atë që siç thotë vetë, është shkruar në lëkurën...
NDIHMO