11 January, 2024
Home 2019 April

Monthly Archives: April 2019

blank

Spartak Braho, njeriu që vulosi vrasje në diktaturë

Xhelati i diktaturës që u bë deputet në demokraci, edhe pse ka dhënë dënime me vdekje gjatë regjimit komunist. Guximi për të kërcënuar sot...
blank

Dëshmia e ish-policit: Edmond Caja, je vrasës, do të të vij ballë për ballë...

Pas shkrimit të Edmond Cajas, komandantit në burgun e Qafë-Barit, ku ai hedh poshtë akuzat e disa ish-të burgosurve për torturat dhe vrasjet e...
blank

Bardha Mëlyshi: Ju rrëfej fëmijërinë në kampin e Tepelenës

Rrëfimet e një gruaje për një jetë të mundimshme: Unë kam hyrë 7 vjeçe në kampet e internimit e kam dalë 20 vjeçe... kam...
blank

Drama me 3 akte e gjyqit të Lukë Kaçajt/ Si u dënua me heshtje...

Këngëtarë si ai, edhe botës i vijnë pak në çdo brez, por në Shqipëri bënë çmos ta largonin nga skena, t’i ndalonin zërin në...
blank

“Pasha mundimet e Tepelenës”

“Ishte muzg kur po linim kampin e Tepelenës e po drejtoheshim për në kampet e tjera të internimit në Myzeqe. Nana na mblodhi si...
blank

U ndava me prindërit kur isha 1-muajshe, nuk thirra dot kurrë mama!

Historia e pazakontë e Valbona Çoku Mirakës, ndarja me nënën e babain kur ishte vetëm 1-muajshe, internimi në Lushnjë dhe më pas, ritakimi me...
blank

Korçë, Janar ’48: Të burgosurit në punë 24 orë, pa u ndërruar

Dokumenti informativ i 22 janarit 1948, ku dega e Zbatimit të Dënimeve në Ministrinë e Brendshme, informonte Komitetin Qëndror për gjendjen e të burgosurve...
blank

Rushit Plaku është arratisur, dëbojeni familjen e tij 6 anëtarëshe!

Ja si hartoheshin vendimet e para për internimin apo dëbimin e familjeve të “armiqve të pushtetit” në Shqipërinë komuniste Një djalë 20 vjeç, nga Konispoli,...
NDIHMO