Lindi më 1926, në Mat. Ka qenë i arratisur në mal si kundërshtar i regjimit komunist, së bashku me njerëz të tjerë të familjes: Rustem Kurti, i ati, Sul Kurti, etj. Forcat e regjimit komunist u dogjën shtëpitë dhe familjarët ua internuan në Berat. Më 8 prill 1993, me vendim nr. 108, Gjykata Mat vendosi njohjen e faktit të vrasjes për motive politike në vjeshtën e vitit 1945.

Source: Fjalori Enciklopedik i Viktimave të Terrorit Komunist IV (Tiranë: ISKK, 2015), 398
Please complete the required fields.
Mbyll formen

Please select your image(s) to upload.