Dom Aleksandër Sirdani u arrestua më 27 korrik 1948 pas një meshe që mbajti, me akuzën se kishte përmendur fjalën “re e zezë”. Lidhet dhe tërhiqet zvarrë nga Boga në Koplik dhe pas disa orësh turtura, mbytet në një pusetë të ujërave të zeza nga punonjësit e degës së Punëve të Brendshme.

Source: https://en.kujto.al/881-vite-burg-kryen-prifterinjte-qe-vinin-nga-24-universitete-te-europes/
Please complete the required fields.
Mbyll formen

Please select your image(s) to upload.