Dom Alfons Tracki (1896-1946). Klerik gjerman. Dënohet me vdekje dhe u pushkatua më 25.7.1946 në Shkodër, së bashku me Kol Ashikun, Llesh Marash Vatën (varje në litar), Nikoll Prek Dedën. U akuzuan si kriminelë lufte, armiq të popullit, sabotatorë të pushtetit popullor dhe strehues. Nuk është gjendur procesverbali i ekzekutimit.

Please complete the required fields.
Mbyll formen

Please select your image(s) to upload.

News

blank

Dom Alfrons Tracki, prifti gjerman që u vra nga komunistët më 1946

Më 18 korrik 1946, që pa u gdhirë, në orën 5 të mëngjesit, u dëgjuan britmat Lexo më shumë