Klerik katolik. Lindi në vitin 1898, në fshatin Kashnjet të Mirditës. Kreu Kolegjin Saverian dhe Seminarin Papnor në Shkodër. Në prag të Luftës I Botërore, u dërgua për të vazhduar studimet teologjike e filozofike në Insbruk të Austrisë. Në fund të luftës u kthye në atdhe. Nga viti 1939 e deri më 1942 shërbeu si prift në Ungrej. Prej këtu u transefrua në Blinisht, ku qëndroi deri në prill 1944, e pastaj në disa famulli të tjera të Mirditës, deri aty nga fundi i vitit 1946, kur dhe u arrestua. U dënua me dy vjet heqje lirie nga Gjykata e Shkodrës. Vdiq më 1948 në kampin e Bedenit të Kavajës. U varros në një kanal, por vëllezërit e tij arritën t’i merrnin eshtrat e t’i kthenin në Mirditë.

Source: Dr. Pjetër Pepa, Tragjedia dhe lavdia e klerit katolik në Shqipëri, “55”, Tiranë, 2007, Vol. II, II, f. 136-137.
Please complete the required fields.
Mbyll formen

Please select your image(s) to upload.