Klerik katolik. U lindi në Ferizaj të Kosovës, më 25 dhjetor të vitit 1898. U shugurua meshtar në Romë më 13 maj 1921. Erdhi në Shqipëri më 6 janar 1930, bashkë me Dom Luigj Gashin e Dom Gjon Bisakun. U arrestua në Tiranë më 28 tetor 1946, dhe u dënua me njëzet vjet burg, prej të cilëve bëri 17 në burgun e Burrelit. Pas mbylljes së kishave u dërgua në Gurëz (Milot). U arrestua përsëri më 11 qershor 1970 dhe u dënua me vdekje «in odium fidei». U pushkatua më 20 tetor 1971.

Source: Fjalori Enciklopedik i Viktimave të Terrorit Komunist V (Tiranë: ISKK, 2016), 411
Please complete the required fields.
Mbyll formen

Please select your image(s) to upload.

News

blank

Dokumentet e rralla/ Dom Shtjefën Kurti pagëzoi hebrenjtë për t'i shpëtuar nga nazistët

Zbulohet një tjetër dimension i rëndësishëm i kontributit të klerit katolik në Shqipëri gjatë luftës. Dhjetëra Lexo më shumë