Gaqo Kaskaviqi u arrestua në vitin 1950.  U gjykua nga Gjykata Ushtarake e Korçës, e cila me vendimin nr.120, datë 8.9.1950 u deklarua fajtor dhe u dënua deri në 20 vjet burgim. U lirua nga burgu më 25.1.1961 kur po kryente dënimin në repartin nr.303 Tiranë.U arrestua sërish më 15.8.1961. Me vendimin nr.207, datë 13.12.1961 të Gjykatës Ushtarake Tiranë me veprim në Korçë, në bazë të nenit 64/10 të Kodit Penal, u deklarua fajtor dhe u dënua me 25 vjet burgim. U la në fuqi me vendimin nr.2, datë 12.1.1962 të Gjykatës së Lartë . U lirua nga burgu më 11.5.1980.

Source: Kastriot Dervishi, gazeta “55”, en.kujto.al
Please complete the required fields.
Mbyll formen

Please select your image(s) to upload.