Veprimtar politik, ministër i Arsimit tetor 1944-janar 1945, deputet. U lind në vitin 1904, në Shkodër. U laurua për letërsi në Paris. Gjatë luftës mori pjesë në rezistencën antifashiste, si kolonel në zonën e Dibrës dhe qe anëtar i Këshillit Nacional-Çlirmitar. Në tetor të vitit 1944 u zgjodh ministër i Arsimit, post nga i cili dha dorëheqje në janar 1945. Në shtator dhe në fillim të dhjetorit të po këtij viti, edhe pse ishte anëtar i Frontit Demokratik, e shprehu hapur kundërshtimin e tij ndaj ligjit të ri zgjedhor, që nuk lejonte pjesëmarrjen në zgjedhje të partive të tjera. Emri i tij lidhet me lindjen e Partisë Social-Demokrate Shqiptare dhe me lëvizjen opozitare të njohur si Bashkimi Demokrat. U zgjodh deputet në legjislaturen e parë pas luftës. U arrestua në janar të vitit 1946, bashkë me 36 anëtarë të Bashkimit Demokrat. Në qershor të po këtij viti, Gjykata Ushtarake e Tiranës e deklaroi fajtor "si anëtar të një organizate të fshehtë terroriste" dhe e dënoi me 20 vjet heqje lirie. Vdiq në burgun e Burrelit më 1950.

Source: Fjalori Enciklopedik i Viktimave të Terrorit Komunist IV (Tiranë: ISKK, 2015), 264
Please complete the required fields.
Mbyll formen

Please select your image(s) to upload.

News

blank

Genocidi mbi elitën e kombit shqiptar nën terrorin komunist

Tomor Aliko: Ju rrëfej siu eliminua truri i kombit shqiptar me vendime të gjyqeve speciale Lexo më shumë