Lindi më 11 dhjetor 1926, në fshatin Bërzeshtë të rrethit të Librazhdit. Pesë klasë të fillores i kreu në fshat. U arrestua nga Sigurimi i Shtetit më 10 qershor të vitit 1952 dhe, më 21 tetor të po atij viti, Gjykata Ushtarake Territoriale e Korçës e dënoi më 20 vjet heqje lirie, humbjen e të drejtave elektorale për 5 vjet, si dhe më konfiskimin e gjithë pasurisë, «për krimin e bashkëpunimit me bandat e armatosura», «për krimin e agjitacionit dhe të pro-pagandës» dhe «për krimin e mbajtjes së armës pa leje». U lirua më 19 korrik të vitit 1965. Pas arrestimit të dy nipërve të tij, Vil-son  dhe Bedri Blloshmit , më 27 korrik 1977 familja e Hasanit, së bashku me të gjithë vëllezërit e tjerë, u internua në Polis të Librazhdit. Por po atë ditë, me të mbërritur në vendin e internimit, u thirr në zyrën e këshillit dhe u arrestua sërish.Dhe më 2 nëntor 1977, Gjykata Popullore e Rrethit të Librazhdit e dënoi me 10 vjet burg «për krimin e agjitacionit dhe propagandës kundër pushtetit popullor». Në fi-llim të korrikut të vitit 1982 u sëmur rëndë në kampin e Spaçit dhe vdiq më 7 korrik 1982. Pas vitit 1982, familja Blloshmi i gjeti eshtrat e tij në varrezën e fshatit Shishtufinë dhe i rivarrosi në varrezën e fshatit Bërzeshtë, pranë babait dhe nënës së tij.

 

 

 

Source: Bedri Blloshmi, Rrëfime nga ferri komunist, Ti-ranë, 2011, f. 59, 82-84, 95, 125-128
Please complete the required fields.
Mbyll formen

Please select your image(s) to upload.