Lindi në vitin 1934 në fshatin Krongji të Sarandës. Mbaroi studimet për inxhinieri nafte dhe punoi në disa zona naftëmbajtëse në vend. U arrestua më datën 17 prill 1975. Akuzat e ngritura ishin për sabotim ekonomik në fushnë e naftës, agjitacion dhe propagandë me qëllim rrezimin e pushtetit. Me vendim të Gjykatës së Lartë me dosje nr 12, datë 16.06.1976, dënohet me 23 vjet burg.

 

Source: Arkivi i gjykatës dhe Ministrisë së Brendshme.
Please complete the required fields.
Mbyll formen

Please select your image(s) to upload.

News

blank

Dokumenti 1946: Gjyqtarët rebelë në Peshkopi, që nuk pranojnë urdhrat e  Partisë

Se ç’frymë iu dha regjimi komunistj, gjykatave në Shqipëri, duke shkelur shpesh ligjet me të Lexo më shumë