Lindi më 1928 në Tiranë. Me vendim nr. 750, më 6 janar 1947, Gjykata Ushtarake Tiranë e dënoi për "krimin se ka propaganduar kundër pushtetit popullor në reformat ekonomike e politike" me 4 vjet burg së bashku me tri vajza të tjera nga Korça, ku Marika kryente liceun. Ajo kishte kontakte me misionin anglez dhe amerikan dhe kishte shprehur ankesat për gjendjen e vështirë ekonomike, por në hetuesi nuk tregoi asnjë emër të të rinjve të qytetit që bashkëpunonin me këtë mision.

 

 

Source: AISKK, F.1, V. 2013, D.6, Fl. 33
Please complete the required fields.
Mbyll formen

Please select your image(s) to upload.