Lindi në Himarë, më 10 maj 1901. U arrestua më 10 shkurt 1946. Me vendimin nr. 99, datë 8 maj 1946, Gjykata Ushtarake e Vlorës e deklaroi fajtor si “armik i popullit” dhe “sabotator i pushtetit” dhe e dënoi me 30 vjet burgim (punë të detyruar), humbjen e të drejtave qytetare e politike po për aq kohë, si dhe konfiskimin e pasurisë së luajtshme dhe të paluajtshme (pjesën e tij). Në bazë të nenit 51 të Ligjit nr. 382, datë 24 dhjetor 1946, dënimi i është kthyer në 20 vjet privim lirie (punë të detyruar.

Fondi 1, viti 2017, dosja 107, fl. 129-130.

Source: Fondi 1, viti 2017, dosja 107, fl. 129-130
Please complete the required fields.
Mbyll formen

Please select your image(s) to upload.