Më 2 mars 1951, dëbohet bashkë me familjen e tij në Skrapar. U internua për 40 vjet, deri në fundin e  vitit 1990, kur u rrëzua sistemi komunist. Në letrën dërguar nga Tirana Komitetit Ekzekutiv të rrethit Skrapar, thuhej: “Dërgohen në atë qytet të dëbuar nga Tirana familjet e disa reaksionarëve të pushkatuar këto kohët e fundit për aktivitet terrorist kundra Pushtetit Popullor. Këto janë: 1) Familja e Jonus Kacelit. Interesohuni për sistemimin e saj në ndonjë ndërtesë, gjithashtu t’u gjendet ndonjë punë sa për të siguruar bukën e gojës.”

Source: Fjalori Enciklopedik i Viktimave të Terrorit Komunist IV (Tiranë: ISKK, 2015), 388
Please complete the required fields.
Mbyll formen

Please select your image(s) to upload.

News

blank

Mirvjen Kaceli: Kur e mora vesh se ma pushkatuan babain... isha 6 vjeç dhe nuk e njihja fjalën ekzekutim

“E pashë kur e shtynë dhe e plasën brenda asaj makine, pastaj u nisën me Lexo më shumë