Lindi më 1922, në Shkodër. Më 26 maj 1945, me vendim nr. 1, Gjykata Ushtarake Tiranë e dënoi si ”armik i popullit“ me 5 vjet burg dhe humbjen e të drejtës civile e politike për aq kohë sa është dënuar. Më 22 mars 1952, me vendim nr. 2, Gjykata e Lartë e dënoi për ”sabotim ekonomik“, me burgim të përjetshëm, punë të detyruar, konfiskim pasurie dhe humbjen e të drejtave. U lirua para kohe me kusht.

 

 

Source: AISKK, F. 1, V. 2014, D. 7, FL. 346-347
Please complete the required fields.
Mbyll formen

Please select your image(s) to upload.

News

blank

Ndoc Gjoni, legjenda e boksit shqiptar që u vra me pistoletë në kohë nga regjimi komunist

Arratisja e parë, kthimi në Shqipëri nga sigurimi jugosllav, më pas dënimi me 12 vjet Lexo më shumë