Osman Kodra

Lindi më 1890, në Korçë. Më 11 shtator 1952, me vendimin nr. 81, Gjykata Ushtarake Territoriale e Korçës e dënoi për “bashkëpunim me grup kundër pushtetit” me 15 vjet burg, për “dhënie informatash” me 7 vjet burg dhe për “agjitacion e propagandë” me 7 vjet burg. Përfundimisht është dënuar me 20 vjet burg, konfiskim pasurie dhe humbjen e të drejtës elektorale për 5 vjet.

AISKK, Fondi 1, viti 2015, dosja 21, fl. 460.

Please complete the required fields.
Mbyll formen

Please select your image(s) to upload.