Në burgun e Spaçit, ku po vuante dënimin, u përfshi në revoltën e të burgosurve. Më 24 maj 1973, ditën e shtypjes së kësaj revolte, Gjykata e Lartë, duke shprehur verdiktin e Këshillit Gjyqësor të Kolegjit Penal, e deklaroi fajtor për «pjesëmarrje në organizatë kundër pushtetit popullor me qëllim krimin e sabotimit ekonomik» dhe e dënoi me vdekje, me pushkatim, konfiskimin e pjesës së tij të pasurisë dhe humbjen e të drejtës elektorale për 5 vjet kohë. U ekzekutua po atë natë, bashkë me Dervish Bejkon, Naim Pashajn.

Source: https://en.kujto.al/revolta-ne-burgun-e-spacit-dy-dite-lirie-me-kater-te-vrare-dhe-66-te-ridenuar/
Please complete the required fields.
Mbyll formen

Please select your image(s) to upload.

News

blank

Aranit Çela: "Kërkoj pushkatimin e katër të dënuarve të Spaçit", detajet e ekzekutimit

ARANIT ÇELA: Ne themi që të dënohen me vdekje (pushkatim) dhe të pushkatohen jo përpara Lexo më shumë