Lindi më 1920 në Starje, Kolonjë. Komunist, si drejtues i forcave partizane dhe ushtrisë më vonë ka qenë përgjegjës ose autor direkt i shumë krimeve. Më 1974 u arrestua me urdhër të PPSH, drejtues i lartë i të cilës ishte, dhe u pushkatua, "i akuzuar si puçist".

Source: AISKK, V,2 ,228
Please complete the required fields.
Mbyll formen

Please select your image(s) to upload.

News

blank

Dokumenti/ Letra për "Tarasin": Petrit Dume braktisi betejën e Vithkuqit, u fsheh në përrua

Trimëria e partizanëve ka qënë një ndër pikat thelbësore të propagandës së komunistëve në diktaturë. Lexo më shumë