Djali i ish-kryeministrit Mustafa Kruja (Merlika). Lindi në Krujë, në vitin 1915. U diplomua për inxhinieri elektrike në Granobël të Francës. Me vendim nr. 609, datë 31 tetor 1946, Gjykata Ushtarake e Tiranës e deklaroi "armik të popullit" e "sabotator të pushtetit" dhe edënoi me 15 vjet burgim, konfiskimin epasurisë së luajtshme dhe të paluajtshme, si dhe humbjen e të drejtave civile baraz me kohën e ndëshkimit. Ka kryer dënimin në Burrel, Orman Pojan, Tërbuf. U lirua nga Burreli më 1960 dhe u internua familjarisht deri në rënien e regjimit komunist.

Source: Fjalori Enciklopedik i Viktimave të Terrorit Komunist V (Tiranë: ISKK, 2016), 302
Please complete the required fields.
Mbyll formen

Please select your image(s) to upload.

News

blank

Një kartolinë e vogël, dalë nga burgu në dhjetor ’46, që zbërthen një histori të madhe qëndrese

Nga Eugjen Merlika 12 korrik 1942, 76 vjet më parë….. Në bashkinë e Barit kryhej Lexo më shumë