Prenk Pervizi (Skuraj, 4 maj 1897 - Bruksel, 6 shtator 1977). Kreu Gjimnazin ne Shkoder 1904-1914), Akademine Ushtarake ne Vjene (1914-1918), dhe Shkollen e Luftes ne Torino (1929-1933). Oficeri me i larte dhe me i pergatirur i Ushtrise shqiptare. U ngrit ne graden Gjeneral e Minister i Mbrojtjes (1942-1944). Familja e tij internohet me motivacion si pjestarë të familjes të kriminelave të luftës në rrethin e Lushnjes, në Gradishtë.

Source: Aqshf, fondi i keshillit të ministrave, viti 1962
Please complete the required fields.
Mbyll formen

Please select your image(s) to upload.