Lindi më 1916, në Martanesh. Më 26 qershor 1993, Komisioni i ngritur për vërtetimin e kohës së dënimit me heqje lirie, të faktit të faktit të vdekjes së personit pa qenë i dënuar dhe të pushkatuarve pa gjyq, vendosi njohjen e faktit të vrasjes pa gjyq, "për motive politike", më 3 mars 1944, në Peshk, Martanesh. Q.K ka qenpë një nga viktimat e masakrës së kryer në fshatin Peshk nga komunistët. Në një letër për Miladin Popoviçin, Nako Spiru shprehet kështu për këtë ngjarje: “Në zonën Librazhd- Martanesh vran 28 krer të ballit pse fshatrat i pritën me pushkë i morën për çetën e Çermenikës. Fshatrat u shtruan si pulë. Kudo fshatarët i pritën me krah hapur – mbasi pan qi këta ishin të fortë dhe i jepnin grushte ballit.”

Source: Fjalori Enciklopedik i Viktimave të Terrorit Komunist IV (Tiranë: ISKK, 2015), 233
Please complete the required fields.
Mbyll formen

Please select your image(s) to upload.