Kundërshtar i vendosur i komunizmit. Lindi në vitin 1896, në Tiranë. U arrestua më 31 tetor 1944 dhe më 28 prill 1945, me vendimin nr. 12, Gjykata Ushtarake e Korpusit I e dënoi për “tradhti dhe [se] ka penguar luftën e popullit shqiptar duke qenë eksponent i Ballit Kombëtar, ka pasur lidhje me Qazim Mulletin dhe Xhelal Staraveckën”, me 30 vjet burg, punë të detyruar, konfiskimin e pasurisë dhe humbjen e të drejtave civile-politike. Më vonë dënimi iu zbrit në 20 vjet privim lirie. U lirua më 1955.

 

Fondi 1, viti 2014, dosja 14, fl. 56-57.

 

Source: Fondi 1, viti 2014, dosja 14, fl. 56-57

Documents

Please complete the required fields.
Mbyll formen

Please select your image(s) to upload.