I biri i Fadil Petrelës dhe Xhuma Kupi Petrelës, vajzës së Abaz Kupit. Lindi pasi i ati u lirua nga burgu dhe kur ishte vetëm një vjeç e pak, i internojnë në Berat. Më 13 maj 1949 i nisën për në kampin e Tepelenës. Prindërit humbasin jetën në aksident. Seiti dhe tre vëllezërit më të mëdhenj mbërrijnë në kamp vetëm me hallën e cila kishte pësuar tronditje nervore pas aksidentit, ndërsa e gjyshja ishte shtruar në spital pasi kishte dëmtuar shtyllën kurrizore. Zhvendosen nga një i afërm te tjetri, duke kaluar pjesën më të madhe të kohës në kampet e Lushnjës, ku ishin internuar dy hallat e tyre.

 

 

Please complete the required fields.
Mbyll formen

Please select your image(s) to upload.

News

blank

Uria dhe vdekja; kujtimet e fëmijëve të Tepelenës

Nga Blerina Gjoka Seiti, Marta, Melamiu, Filipi, Gjoni... janë sot 70-80 vjeç, por në shpirtin Lexo më shumë