U arrestua në tetor të vitit 1946. Me profesion inxhinier, i punësuar në tharjen e Kënetës së Maliqit. Akuzat e ngritura ishin për: “sabotimi i punimeve për tharjen e Kënetës së Maliqit dhe se kishin pasur lidhje me agjenturën anglo-amerikane, të kryesuar nga Harry Fultz”. Më 18 nëntor 1946, Gjykata e Lartë Ushtarake e Tiranës e dënon me vdekje, pushkatim. Ekzekutimi kryhet më 22.12.1946, pasi në mbledhjen nr.59, datë 19.11.1946, Presidiumi i Kuvendit Popullor vendosi refuzimin e kërkesave për faljen e jetës së bërë nga të dënuarit e procesit të parë të “Maliqit”.

 

 

Source: Arkivi i Gjykatës dhe Ministrisë së Brendshme
Please complete the required fields.
Mbyll formen

Please select your image(s) to upload.

News

blank

Grupi i “sabotatorëve të kënetës së Maliqit”, dëshmia e gazetares Zyraka Mano, që ishte gruaja e inxhinierit

Në nëntorin e 1946, lajmi më i madh në Tiranë ishte gjyqi ndaj atij që Lexo më shumë

blank

Dokumenti i 1946/Dekreti i vdekjes për grupin e inxhinierëve të Maliqit

Ja dokumenti i 1946 ku zbardhet dekreti i dënimit me vdekje të inxhinierëve të Maliqit. Lexo më shumë