Lindi më 17 shkurt 1922, në Skore të Gjirokastrës. Me vendimin nr. 52, datë 17 gusht 1946, Gjykata Ushtarake e Gjirokastrës e deklaroi fajtor për “strehim të arratisurish” dhe “kalim kufiri” dhe e dënoi me 5 vjet burg. Më 1948 iu fal pjesa e mbetur e dënimit, por më 1957 u arrestua përsëri. Me vendimin nr. 14, datë 8 prill 1957, Gjykata Ushtarake e Gjirokastrës e deklaroi fajtor për “tradhti ndaj atdheut” dhe “agjitacion e propagandë” dhe e dënoi me 20 vjet burg, konfiskimin e pasurisë dhe humbjen e të drejtave elektorale për 4 vjet kohë.

AISKK, Fondi 1, viti 2017, dosja 99, fl. 72-73; “Gazeta Zyrtare”, nr. 20, 6 shkurt 1948.

 

Source: AISKK, Fondi 1, viti 2017, dosja 99, fl. 72-73; “Gazeta Zyrtare”, nr. 20, 6 shkurt 1948.
Please complete the required fields.
Mbyll formen

Please select your image(s) to upload.