Lindi në Kroaci. U arrestua në tetor të vitit 1946. Me profesion inxhiniere, e punësuar në tharjen e Kënetës së Maliqit. Akuzat e ngritura ishin për: “sabotimi i punimeve për tharjen e Kënetës së Maliqit dhe se kishin pasur lidhje me agjenturën anglo-amerikane, të kryesuar nga Harry Fultz”. Më 18 nëntor 1946, Gjykata e Lartë Ushtarake e Tiranës e dënon me vdekje, pushkatim. Ekzekutimi kryhet më 22.11.1946, pasi në mbledhjen nr.59, datë 19.11.1946, Presidiumi i Kuvendit Popullor vendosi refuzimin e kërkesave për faljen e jetës së bërë nga të dënuarit e procesit të parë të “Maliqit”.

 

Source: Arkivi i Gjykatës dhe Ministrisë së Brendshme
Please complete the required fields.
Mbyll formen

Please select your image(s) to upload.