Ana Pervizi u internua në Berat në vitin 1945 pasi u arratis bashkëshorti i saj, gjeneral Prenk Pervizi. Ai u identifikua si kundërshtar i regjimit dhe në këto kushte u detyrua të arratisej drejt Greqisë. Pas largimit të tij, bashkëshortja Ana Pervizi dhe fëmijët u internuan dhe u burgosën. Pas Beratit, Ana Pervizi vazhdoi internimin në Tepelenë për të vazhduar për 32 vjet internim. Ana Pervizi vdiq në internim në Plug tӫ Lushnjӫs nӫ vitin 1977, nӫ moshӫn 77 vjeçe.

Please complete the required fields.
Mbyll formen

Please select your image(s) to upload.

News

blank

Valentin Pervizi: Takimi pas 5 vitesh më nënën dhe gjyshen në internim

Jeta e vështirë në kampin e Beratit dhe letrat e kartolinat me bashkëshorten italiane Pas Lexo më shumë