Dom Mikel Beltoja (1935-1974). U akuzua për tradhti ndaj atdheut të mbetur në tentativë, për agjitacion e propagandë, kundërshtim me dhunë të përfaqësuesit të pushtetit dhe për mashtrim më shumë se një herë. Mashtrim komunistët quanin pagëzimet që bënte kleriku i ndjerë. U dënua me vdekje dhe u pushkatua më 10.2.1974.

Source: https://en.kujto.al/63-martiret-e-klerit-katolik-te-masakruar-ne-1944-1949-nga-regjimi-komunist/
Please complete the required fields.
Mbyll formen

Please select your image(s) to upload.

News

blank

“Moj nanë…nana jeme.. sa janë ka m’dhamin eshnat…. ”

Janë mundimet e Dom Mikel Beltojës kur torturtohej nga xhelati komunist, Shyqyri Çoku, të cilin Lexo më shumë