Dom Pal Gjini u dënua me vdekje dhe u ekzekutua në Durrës më 9.3.1948. U akuzuan për faje kundra popullit e shtetit, për lidhje me grupet tradhtare, organizatën demokristiane, agjentët anglo-amerikanë, kriminelët e arratisur dhe gjithë klerikët reaksionarë katolikë.

Please complete the required fields.
Mbyll formen

Please select your image(s) to upload.