Et'hem Haxhiademi ishte arsimtar, shkrimtar, nëpunës dhe veprimtar politik i Ballit Kombëtar. Lindur në Elbasan, 8 mars 1902. U arrestua dhe u mbajt 3 muaj nëpër birucat e Grand hotel në Elbasan, dhe u dënua me burgim të përjetshëm. Më pas e dërguan në Kalanë e Gjirokastrës. Më vonë ka vuajtur dënimin në burgun e Burrelit, ku diktatura grumbullonte të burgosurit më të rrezikshëm. Vdiq në Burgun e Burrelit, 17 mars 1965, nuk i dihet as varri.

Source: https://en.kujto.al/djali-pa-nane-si-nata-pa-hane/
Please complete the required fields.
Mbyll formen

Please select your image(s) to upload.