I biri i Mustafa Merlikës .Lindi në Krujë, në vitin 1920. U arrestua më 27 maj 1945. Me vendim nr. 570, datë 5 tetor 1946, Gjykata Ushtarake e Tiranës e deklaroi fajtor për "agjitacion e propagandë kundër reformave të pushtetit" dhe e dënoi me 5 vjet heqje lirie me punë të detyruar baraz me kohën e ndëshkimit.

Source: Fjalori Enciklopedik i Viktimave të Terrorit Komunist V (Tiranë: ISKK, 2016), 300
Please complete the required fields.
Mbyll formen

Please select your image(s) to upload.

News

blank

Fotot e rralla, jeta në internim e Klora dhe Fatos Merlikës, zbuloni emrat e personazheve

Jeta në internim, ku mijëra shqiptarë provuan persekutimin e diktaturës më të egër, do të Lexo më shumë

blank

Klora Merlika: Në Tepelenë kam parë mbi 20 fëmijë që vdiqën brenda 24 orëve...

Nga Admirina Peçi “Non voglio vivere, non voglio vivere…”. Gruaja që e shqipton këtë frazë, Lexo më shumë

blank

“Shkova fëmi dhe u ktheva plakë... 45 vite në internim.. u vesha nuse atje”

Është historia e Klora Merlikës, simboli i mbijetesës në kampet e internimit, atje ku shkoi Lexo më shumë