Fotot e rralla, jeta në internim e Klora dhe Fatos Merlikës, zbuloni emrat e personazheve

0
411
blank

Jeta në internim, ku mijëra shqiptarë provuan persekutimin e diktaturës më të egër, do të dukej si një legjendë,  nëse do të kishim vetëm rrëfimet e të mbijetuarve. Reliket e ruajtura nga ajo kohë janë shumë të vyera, sidomos fotografitë. Përmes tyre, mund të shohim çaste që janë fiksuar nga aparati fotografik në dhjetra kampe internimesh, përgjatë gjithë viteve të regjimit komunist.

Por, si mund t'i japim emër çdo personazhi të shfaqur në këto foto?

Kujto.al, në bashkëpunim me ju, nis publikimin e albumeve me foto nga jeta në internim, duke ju ftuar të kontribuoni me foto, por edhe të identifikoni këdo që njihni në foto.

Kësisoj, rrëfimeve do t'u shtohen edhe dëshmitë e dorës së parë, siç janë faktet që shfaqen në këto fotografi, përmes personazheve, objekteve, rrugëve apo peisazheve nga kampet e internimeve.

E nisim rubrikën me albumin fotografik nga jeta në internim e çiftit Klora dhe Fatos Merlika:

blank

 

blank

blank

 

In case you are aware of crimes, victims or events related to the communist period in Albania, click here to publish it in our archive.