Lindi në Shkodër, 1904. Shkollën e mesme e kreu në Austri, ndërsa të lartën për farmaci në Firence. Punoi si farmacist në spitalin civil të Tiranës. Ishte njeri i kulturuar, aspironte për një demokraci perëndimore. Merrej dhe me filateli. E arrestuan me 20 . 2 . 1951 dhe e pushkatuan në mesnatën e datës 26 . 2. 1951 për ngjarjen e tragjike “Bomba në Ambasadën Sovjetike"Gjon Temali ndryshe nga të arrestuarve të tjerë iu bë një farë hetuesie njëditore me 25 shkurt 1951 dhe u dërgua drejt e në pushkatim të nesërmen më 26 shkurt. Mbas pushkatimit familja Temali jeton e internuar në Vlorë dhe më pas në Shkodër. 

Source: Uran Butka, Bombë në Ambasadën Sovjetike
Please complete the required fields.
Mbyll formen

Please select your image(s) to upload.

News

blank

67 vjet nga krimi komunist, kush ishin 22 të pushkatuarit pas bombës në Ambasadën Sovjetike

Bomba në  Ambasadën Sovjetike dhe justifikimi për të çuar para togës së pushkatimit 22 intelektualë Lexo më shumë