Kujtim Beqiri – Lindur në Velçë të Vlorës më 1914. Në vitin 1932 kryen shkollën teknike.
Në vitin 1940 përfundon me medalje të artë inxhinjerinë civile në Universitetin e Vjenës.
Akuzohet si sabotator dhe agjent në shërbim të misionit amerikan.
Në Korrik të 1946 emërohet drejtor për tharjen e Kënetës së Maliqit.
Arrestohet me 6 Nentor 1946.
Dënohet me varje në litar.
Eksekutohet ne Maliq me 22 Nëntor 1946.

Source: Arkiva e ministrise se Brendshme
Please complete the required fields.
Mbyll formen

Please select your image(s) to upload.

News

blank

Grupi i “sabotatorëve të kënetës së Maliqit”, dëshmia e gazetares Zyraka Mano, që ishte gruaja e inxhinierit

Në nëntorin e 1946, lajmi më i madh në Tiranë ishte gjyqi ndaj atij që Lexo më shumë

blank

Genocidi mbi elitën e kombit shqiptar nën terrorin komunist

Tomor Aliko: Ju rrëfej siu eliminua truri i kombit shqiptar me vendime të gjyqeve speciale Lexo më shumë

blank

Dokumenti i 1946/Dekreti i vdekjes për grupin e inxhinierëve të Maliqit

Ja dokumenti i 1946 ku zbardhet dekreti i dënimit me vdekje të inxhinierëve të Maliqit. Lexo më shumë