Soprano. Studioi në Romë, në Akademinë Santa Cecilia. U kthye në Shqipëri ku interpretoi në disa skena operistike si soprano dhe në filmin e parë me metrazh të shkurtër "Takim në liqen". Arrestohet bashkë me të fejuarin, në vitin 1947 për bashkëpunim me misionin anglez dhe të huajt e UNRRA-s  dhe që kishte folur kundër pushtetit popullor. Nuk pranoi asnjë akuzë përveçse kishte folur kundër pushtetit. Dënohet me 5 vjet burg kur ishte 23 vjeçe. Në atë kohë, edhe i vëllai ishte i arrestuar. Pas dënimit, u ndalua transmetimi i të gjitha materialeve muzikore me zërin e saj.

Pas lirimit, internohet bashkë me bashkëshortin Tika Tezha në Kavajë duke mos mundur kurrë më t'i kthehej profesionit të sopranos.

 

Please complete the required fields.
Mbyll formen

Please select your image(s) to upload.