Mrika Pervizi, u internua në Berat në vitin 1945. Më pas vazhdoi internimin në Tepelenë ku dhe vdiq në vitin 1950, nӫ moshӫn 90 vjeçe. Mrika Pervizi u internua pas arratisjes së të birit, Prenk Pervizi, gjenerali i njohur i cili ndiqej nga diktatori Enver Hoxha, pasi ishte identifikuar si antikomunist. Me arratisjen e Preng Pervizit, u internua e gjithë familja, ndërsa djemtë Valentin e Genc Pervizi u burgosën.

 

Please complete the required fields.
Mbyll formen

Please select your image(s) to upload.

News

blank

Valentin Pervizi: Takimi pas 5 vitesh më nënën dhe gjyshen në internim

Jeta e vështirë në kampin e Beratit dhe letrat e kartolinat me bashkëshorten italiane Pas Lexo më shumë