Salim Kokalari i biri i Selamit, lindi ne Gjirokaster ne vitin 1896. Ashtu si gjithe bashkefamiljaret e tij, trashegoi nga familja etjen per dituri dhe arsimim. "Gjyshi im myfti, beri cmos qe te dy djemte te ishin me shkolle. Dhe xhaxhai im i drejtesise ishte. Djali i tij Salimi, mesues, gjer ne Paris shkoi me familjen per te vazhduar akoma me shume, po te larten s'mundi ta mbaronte (beri vetem dy vjet), se iu shtuan femijte dhe s'pati mundesi" - shkruan Musineja ne shenimet e saj. Me 1916 Salimi emigroi disa vjet ne Amerike, por u kthye ne vendlindjen e tij ne Gjirokaster ku punoi si mesues. Me hapjen e liceut francez ne Gjirokaster me 1923, Salimi ishte ne perberjen e stafit te pare pedagogjik. Mbeshteti Luften Nacional-Clirimtare dhe u pozicionua ne Grupin Opozitar te deputeteve pas zgjedhjeve te vitit 1946. Denohet nga Gjykata Ushtarake Tirane me "Vdekje me pushkatim" dhe konfiskim te pasurise se lujtshme dhe te palujtshme, sipas vendimit nr. 187 date 27.09.1947


Documents

Please complete the required fields.
Mbyll formen

Please select your image(s) to upload.