Lindi më 2 shtator 1904 në Shkodër. Sipërmarrës dhe intelektual i njohur pasi kreu studimet jashtë vendit në Itali, kryen edhe studime pas universitare në Francë për shkencat politike. Gjatë kohës së luftës mban qëndrim të hapur si antifashist. Pas përfundimit të luftës i konfiskohet pasurie nga sistemi komunist, ndërsa Simon Dragjati punësohet pranë “Kryqit të Kuq Shqiptar”. Ishte veprimtar i lëvizjes intelektuale, bashkë me Sami Repishtin dhe Paulain Palin. Në fund të nëntorit të vitit 1946 arrestohet dhe pas tre ditësh tortura të rënda vdes në hetuesi. Më 1 dhjetor 1947.

 

Source: Botimet Françeskane, Shkodër 2006, Faqe 116, Sami Repishti, cit, sipas Uran Butka: Kryengritjet e para kundërkomuniste”, ISKK, Tiranë 2013, Faqe 241.
Please complete the required fields.
Mbyll formen

Please select your image(s) to upload.