Lindi në Shkodër, më 7 janar 1892. Arsimin fillor e kryen në vendlindje, në Kolegjin e Jezuitëve, dhe më vonë diplomohet në Akademinë Ushtarake, Itali. Zotërues i disa gjuhëve të huaja. Gjatë pushtimit fashist mbajti detyrën e prefektit dhe kuestorit. Gjyqi special, në mars 1945 e cilëson si “kriminel lufte” dhe e dënon me pushkatim së bashku me 16 personalitete të tjerë. Pushkatohet me 13 prill 1945.

Gjatë karrierës së tij politike , Zef Kadarja ka kryer këto shërbime:

Sekretar i gjyqit në Shkodër (1913), kryesekretar e ndihmës anëtar i gjyqit të fillimit (1914-1920), nënprefekt ën kolonjë (1922), nënprefekt në Pogradec (1923), nënprefekt në Lezhë (1924, nënprefekt në blinisht dhe më pas prefekt në Gjirokastër (1925), prefekt në Berat(1926, prefekt në Korçë (1927), prefekt ën Vlorë (1928-1930), prefekt në Elbasan (1931), prefekt ën Durrës (1932-1935), Anëtar i Komitetit Administrativ të Përkohshëm me atributet e Ministrit të Brendshëm (1939), Drejtor i Policisë dhe Sigurimit( 31 gusht 1940-23 mars 1942).

 

Source: Fjalori Enciklopedik i Viktimave të Terrorit Komunist V (Tiranë: ISKK, 2016), 113
Please complete the required fields.
Mbyll formen

Please select your image(s) to upload.