Rrok Kanti mori pjesë aktive në lëvizjen antikomuniste të Koplikut në vitin 1945. U arrestua këtë vit dhe u burgos bashkë me malësorë të tjerë pjestarë të asaj kryengritjeje antikomuniste. Rrok Kanti u arrestua bashkë me dajën e tij Llesh Marashi dhe kusheririn Pjetër Bajraktari, në përplasjen me armë me komunistët neper shpellat e Kelemendit. Rrok Kanti tentoi vetvrasjen për të mos rënë në duart e komunistëve. Ata e morën të plagosur dhe e shtruan në spital, ku dhe pas një operacioni u rikthye në burgun e Shkodrës. Ai u vra bashkë me dajën e tij Llesh Marashi dhe kusheririn Pjeter bajraktari, ne mes te qytetit te Shkodres, ne vitin 1946.

Please complete the required fields.
Mbyll formen

Please select your image(s) to upload.

News

blank

Llesh Marashi, majori që udhëhoqi kryengritjen antikomuniste të Koplikut

U arrestua në vitin 1945, pas një viti hetuesi, nuk u dorëzua nga presioni dhe Lexo më shumë