8 March, 2023
Home Tags Internim

Tag: internim

Dëshmia/ Jozef Radi: Kur fëmijët e barakave u hapën “luftë” të...

Gjatë 33 viteve të para të jetës së tij Jozef Radi njohu vetëm jetën e internimit komunist. Ai është një fëmijë i kampeve famëkeqe...

Foto të rralla/ Burgu i ndarë nga vija e ujit; jeta...

Botohen për herë të parë, foto të rralla nga jeta në kampet e internimeve dhe dënimeve në fshatrat e Lushnjes. Fotot janë pjesë e...

1949, dokumenti ku Enver Hoxha percakton menunë e tmerrshme për  të...

“Të internuarve përveç bukës tu jepet edhe një kg supë në ditë…”. Kjo fjali, në vendimin e Këshillit të Ministrave me numër 476 i...

Shkurt 1945: Burgjet në Shkodër janë plot, këta 50 armiq çojini...

Lista me 50 të burgosur që rejgimi vendosi ti cojë në internim në shkurt 1945. mes tyre fëmijë dhe përkrahës të nacionalistëve, kundërshtarë të...

Lek Pervizi: Ferri i ditëve në errësirën e bodrumeve të Porto...

Dëshmia e Lekë Pervizit për kampin e Porto-Palermos. "Ushqimi ishte për faqe të zezë; buka ishte e qullët si marmalatë. Na trajtonin shumë keq....
NDIHMO