28 February, 2024
Home Tags Nevzat Haznedari

Tag: Nevzat Haznedari

Testamenti i një të pushkatuari/ Ajdin Kulla: Eshtrat m’i vendosni pranë babës...

"Largohem nga kjo jetë e rreme, i përvëluar si shqiptar për një Shqipëri që unë dëshiroja. Largohem nga kjo botë e gënjeshtër pa i...

Nevzat Haznedari, profili i një xhelati të diktaturës

Nga Kastriot Dervishi Nevzat Haznedari (1915-1984) ishte ndër figurat më përfaqësuese të diktaturës komuniste në Shqipëri. I ardhur si partizan i vonuar nga viti i...

1946, fjala e fundit e 9 intelektualeve të pushkatuar të Bashkimit...

Tre dokumentet ku dëshmojnë refuzimin e faljes së jetës dhe më tej fjalën e fundit para ekzekutimit të intelektualëve: Qenan Dibra, Hivzi Golja, Sami...

Dokumenti/ Xhelati monstruoz Nevzat Haznedari: Si i pushkatova 8 korçarët pa...

Në një fletushkë të një blloku të vjetër me shkrim dore, prokurori famëkeq Nevzat Haznaderi dërgonte një raport që i drejtohej ministrisë së Propagandës...
NDIHMO