13 March, 2023
Home Tags Prek Cali

Tag: Prek Cali

Shkurt ‘45/ Mehmet Shehu: Kujt t'i kërkohet arma, duhet të dorëzojë...

Gjatë operacionit për të kapur Prek Calin, në 12 shkurt 1945, Mehmet Shehu si komandant i Komandës së Operacionit, u dërgon shtabeve të brigadave...

Fjala e fundit e Prek Calit: Ma bani hallall o burra...

Ditët e fundit në burg dhe biseda me Valentin Pervizin  pak çaste para pushkatimit..... Në korridorin e burgut ishin edhe 9 të burgosur të...

Mehmet Shehu 19 shkurt ‘45: E kapëm Prek Calin, te dekorohen...

Letra e Mehmet Shehut ku tregon me ekzaltim se si e thyen Kelmendin dhe i asgjësuan kundërshtraët e komunizmit. “Partizanët me këngë në gojë...
NDIHMO