7 December, 2022
Home Tags Shkurt 1945

Tag: shkurt 1945

Shkurt 1945: Burgjet në Shkodër janë plot, këta 50 armiq çojini...

Lista me 50 të burgosur që rejgimi vendosi ti cojë në internim në shkurt 1945. mes tyre fëmijë dhe përkrahës të nacionalistëve, kundërshtarë të...

Dokumenti i shkurt 1945, lufta vëllavrasëse e komunistëve në Kelmend

Mbi 89 të vrarë numëroheshin në Kelmend në fund të shkurtit 1945, gjatë operacionit të regjimti të Enver Hoxhës për të nënshtruar popullsinë antikomuniste...

Komunistët në Koplik: Po djegim shtëpi e pushkatojmë ata që nuk...

Raporti i 7 shkurtit 1945/ Janë djegur shtëpitë e Mark Sokolit e të Kol Tom Stakas, nga Kopliku, për arësye se ndodhen në arati...

Aksioni në veri, shkurt 1945: Lista me 40 të arrestuar brenda...

Raporti mbi arrestimet e Brigadës II Mbrojtjes Popullit, në zonat e malësisë Shkodrës, Pukës, etj... Aksioni i komunistëve kryesisht në veri të vendit, për eleminimin...
NDIHMO