26 November, 2022
Home Tags 1945

Tag: 1945

Revista amerikane TIME, në 1945: Shqipëria drejt diktaturës së ashpër

Fillimet e Shqipërisë komuniste në sytë e medias më të rëndësishme amerikane, Revista Time. Kujto.al sjell 3 artikujt e kësaj reviste të botuar në 1945,...

1945, grabitja e tregtarëve shqiptarë nga komunistët, stofrat i conin në...

Dokumentet që dëshmojnë grabitjen e paprecedentë që ju bë gjithë tregtarëve shqiptarë gjatë vitit 1945. Ja lista me mallrat që i kishin marrë me...

Dokumentet e 1945/ Ja lista e drejtuesve të parë të Sigurimit...

Cilët ishin komandantët, komisarët dhe zv. Komisarët e Strukturave të Mbrojtjes së Popullit, strukturat që kontribuan në shtypjen e çdo qëndrese antikomuniste dhe në...
NDIHMO