23 November, 2022
Home Tags Kelmend

Tag: Kelmend

 Prenk Calin edhe të lidhur, Mehmet Shehu  e kishte frikë për...

Urdhri i 17 shkurtit/ “Jeni t’urdhnuem që me pasë nji kujdesi të veçantë në shoqërimin e kriminelit të luftës Preng Calin me shokë. Të...

Mehmet Shehu 19 shkurt ‘45: E kapëm Prek Calin, te dekorohen...

Letra e Mehmet Shehut ku tregon me ekzaltim se si e thyen Kelmendin dhe i asgjësuan kundërshtraët e komunizmit. “Partizanët me këngë në gojë...

Sot 73 vjet nga kryengritja e parë antikomuniste në Kelmend

Si u thye qëndresa e luftëtarëve antikomunistë të udhëhequr nga Prenk Cali në  Kelmend dhe Malësinë e Madhe, e cila zgjati prej 3 janarit 1945 dhe deri...

Dokumenti i shkurt 1945, lufta vëllavrasëse e komunistëve në Kelmend

Mbi 89 të vrarë numëroheshin në Kelmend në fund të shkurtit 1945, gjatë operacionit të regjimti të Enver Hoxhës për të nënshtruar popullsinë antikomuniste...
NDIHMO