23 November, 2022
Home Tags Musine Kokalari

Tag: Musine Kokalari

“Kanë arrestuar sopranon”

.. përshpëritjet nën zë korridoreve të radio-Tiranës, majin e vitit 1947. Po bastiseshin arkivat... të shuhet zëri i saj... Të mos mbetet asnjë shenjë......

Genocidi mbi elitën e kombit shqiptar nën terrorin komunist

Tomor Aliko: Ju rrëfej siu eliminua truri i kombit shqiptar me vendime të gjyqeve speciale dhe ato ushtarake, varjet në litar, ekzekutimet, burgosjet Nëse diktatori...

Musine Kokalari: Na përçanë e na shtrydhën me persekutim të pandërprerë…

Ditari 1979-1980/ U treguan aq të vendosur, aq të palodhur, duke na mbajtur në burg, saqë persekutimi i pandërprerë dhe frika e kazmës varrosi...

Sot, ditëlindja e Musine Kokalarit, intelektualja që rrezatoi në errësirën komuniste

Jeta dhe vepra e saj, bëmat, vuajtjet, qëndrimi, bukuria, pamposhtmëria janë një përvojë e vyer, një pasuri e paçmuar morale për të gjithë, rrezatim...

Video/ Musine Kokalari dhe persekutimi i saj, në fletët e një...

Një fletë nga ditari i Musine Kokalarit, mbajtur më 1 janar 1977, ndërsa vuante dënimin si e internuar në Rrëshen, dëshmon kulmin e hidhërimit...

Ditari i Musine Kokalarit: Më shfrytëzuan në punë, si një kafshë...

Nje fletë nga ditari i Musine Kokalarit, mbajtur më 1 janar 1977, ndërsa vuante dënimin si e internuar në Rrëshen. “Më duket sikur s'kam...
NDIHMO