28 February, 2024
Home Tags Vilson Blloshmi

Tag: Vilson Blloshmi

41 vjet nga pushkatimi/ "Lugati" sipas Vilson Blloshmit që u përdor...

Ky përkthim i Vilson Blloshmit i datës 23 gusht 1975 i poezisë së Sharl Bodlerit me titull “Lugati”, në të cilën flitet për “ledhatime...

Urdhri i Kadri Hazbiut: Genc Lekën e Vilson Blloshmin pushkatojini në...

Ky është urdhri për ekzekutimin e Genc Lekës  dhe Vilson Blloshmit, firmosur nga Kadri Hazbiu me 16 korrik 1977. Vetëm një ditë pas këtij...

Vilson Blloshmi, poezia e 1972: Ne qeshim kur qan jeta, dhe...

Katër vjet e 6 muaj para së të çohej në pushkatim Vilson Blloshmi kishte shkruar këtë poezi si një epitaf për jetën e tij....

Ekzekutimi i poetëve

40 vjet pas pushkatimit, ja vargjet e guximshme të Vilson Blloshmit Kete vit u shënua 40-vjetori i ekzekutimit të dy poetëve Vilson Blloshmi dhe Genc...
NDIHMO